Исперих е с първомартенска украса

В навечерието на обичания от малки и големи ден на Баба Марта служителите на администрацията украсиха в бяло-червена премяна центъра на града и превърналия се вече в традиционен – празничен кът в жилищен комплекс „Васил Априлов“ срещу магазин „Пацони“.

Над 100 мартеници, изработени от децата и персонала на детските градини и потребителите на социалните услуги в общината, са закичени по клоните на дръвчетата на централния площад пред паметника на хан Аспарух и в комплекса.

YouTube

В духа на българските традиции е украсена и дървената къщурка в центъра на града. Отрупана с прекрасни мартеници, вътре Пижо и Пенда очакват своите посетители за снимка. За запечатване на слънчеви първомартенски усмивки на площада в центъра на града е поставена и тематична селфи рамка.

„Надявам се, че в тези трудни времена на изпитания, първомартенската украса ще предизвика чувство на радост у нашите съграждани. Първи март е символ на отиващата си зима и новото начало, затова вярвам, че надеждите на всички за по-добри дни, за здраве, късмет и благодат ще се възродят. Благодаря на всички деца, учители, помощник-възпитатели, младежи и социални работници, които се включиха в тази инициатива и с усърдие изработиха голяма част от мартениците, с които украсихме града. Вярвам, че и занапред подобни инициативи ще ни обединяват, защото заедно можем да променим облика на Исперих!“ – коментира кметът Белгин Шукри.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе