С мартеници, изработени от възпитаници на Центъра за работа с деца, украсиха Дървото на Европа

Шест талантливи художнички от Школата по изобразително изкуство ЦПЛР Център за работа с деца-Разград се включиха в украсяването на града за празника на Баба Марта. По този начин бе продължена дългогодишната традиция за сътрудничество между Общинско предприятия „Паркстрой“ и ЦРД.

YouTube

От „Паркстрой“ възпитаниците на Цветомира Петрова получиха още в началото на февруари бяла и червена прежда, от която сътвориха оригинални мартеници, в част от които вплетоха и българското знаме, а също и мотиви от камилчена китка. 

Днес част от 30-те, дължи над е метър, плетеници бяха поставени с помощта на работници от ОП“Паркстрой“ върху Дървото на Европа в градинката до Часовниковата кула. Две от мартениците пък ще посрещат посетителите на Община Разград на входа на административната сграда.

Междувременно работниците от „Паркстрой“ поставиха първомартенска украса и в жк „Орел“, около новата беседка на ул. „Странджа“ и в централната градска част. Сред фигурите, до които най-често се спират и снимат разградчани, е червено-бялата арка до фонтана с момченцата, върху която са поставени три лястовички, едната от които е бяла.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе