От Министерството на отбраната искат месинг за Военния мемориал на гарнизон Разград

Вдъхновителите  и подръжниците на инициативата за изграждане на Военен мемориал на гарнизон Разград ще искат от Министерството на отбраната да осигури месинга за отливане на склуптурната група. Това стана ясно на онлайн заседание на Областния съвет за военните паметници, което бе водено от областния управител Гюнай Хюсмен и неговия заместник Евгени Драганов. На заседанието присъстваха членове на Инициативния комитет за за изграждане на Военен мемориал на гарнизон Разград.

YouTube

Министерството вече е подкрепяло по този начин подобни кампании в страната. Според първоначалните изчисления един такъв жест ще намали сериозно разходите по изграждане на монумента. Разчетите сочат за целта са необходими над 100 000 лв, а само изработването на склуптурната група ще стува около 50 000 лв, уточни заместник-областният управител Евгени Драганов. Досега Министерството на отбраната е отпуснало 11 000 лв, а Община Разград – 15 000 лв, добави той.

На заседанието бяха отчетени средствата, отпуснати и изразходвани за ремонт и поддръжка на военните паметници в областта. Според Драганов през последните 4 години Министерството на отбраната е осигурило достатъчно пари за това, а общините са отчели стриктно как са били използвани.  На заседанието бяха приети предварителните заявки на общините за ремонт и поддръжка на военните паметници за 2021 г. Кои от тях ще бъдат одобрени ще се реши, след като бъдат изготвени и представени всички необходими документи.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе