143 години свобода Кубрат ще отпразнува с концерт и заря

В навечерието на Националния празник – Трети март кметът на Кубрат Алкин Неби отправи празнично поздравление по случай Деня на освобождението. Ето какво се казва в обръщението на кубратския градоначалник:

„Скъпи съграждани!
Утре отбелязваме Националния ни празник – Трети март. Нека празнуваме заедно 143-та годишнина от Освобождението с чувство за национална гордост и с повече вяра в бъдещето на България! Нека всеки от нас да работи по силите си за просперитета на родината ни, за да продължим да се открояваме и в новия ден като силен и трудолюбив народ, съхранил своята самобитност, култура, традиции. Нека пазим България чиста и неопетнена и с делата си да докажем, че сме горди с миналото си и отговорни към бъдещето! Желая на всички жители на община Кубрат здраве, бодрост на духа и надежда в утрешния ден! Честит празник!“, заяви Алкин Неби.

YouTube

От пресслужбата на Общината съобщават, че на Трети март от 11:00 часа на площад „Възраждане“ тържествено ще бъде издигнат националният флаг на България. Слово по случай празника ще произнесе заместник-кметът Мирослав Йорданов, а съставите при НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ ще изнесат празничен концерт. След концертът пред паметника на Апостола Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Честването на освобождението ще продължи вечерта от 20:00 часа с тържествена заря.

Организаторите призовават всички присъстващи да спазват противоепидемичните мерки и правила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе