Близо 800 пътни нарушения за последната седмица, засечени са масови нарушения на скоростта

768 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 732 фиша и 60 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкциониран за неправилно поведение на пътя e и пешеходец.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другите два – употреба на алкохол.
През изминалата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали четирима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на контролната дейност по спазване на скоростните режими са засечени три фрапиращи нарушения. На 25 февруари около 10.30 часа по път Е-70 е заснет лек автомобил „Хонда Сивик“, който се движи със 145 км/ч. Същия ден около 17.20 часа, отново по първокласния път Е-70, е засечен „Фолксваген Голф“ със 146 км/ч. На 26 февруари в 17.05 часа в град Цар Калоян камерата е заснела „Фолксваген Пасат“, който се движи в населено място със 106 км/ч.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе