Нов детски кът за малките пациенти в разградската болница

Снимка: МБАЛ - Разград

Малките пациенти в МБАЛ „Св.Иван Рилски” вече имат свое място за приятно и забавно изкарване в болнична среда. За децата, настанени в Детското отделение, е обособена уютна и приветливо боядисана стая, в която да могат да играят, да се забавляват, да си създават нови приятелства и позитивни емоции.

YouTube

Мек килим, масичка, столчета, миникухня, готварски съдове, конструктори, дъски за рисуване, пъзели и много, много разнообразни играчки вече са на разположение на малчуганите в здравното заведение. Така те ще готвят, рисуват, строят, творят и ще продължат да се развиват.   

Вълшебната детска стая пристига в Разград благодарение на благотворителната организация „Ангели за България”,  която е отправила предложение към болничното заведение и то радушно го е приело.

„Ангели за България“ е неправителствена организация със седалище в град Лондон, Тя се финансира изцяло от дарения на българите в чужбина, които отделят свои средства за благотворителни каузи. Настоящата дългосрочна  кампания е насочена към подобряване на болничните условия във всички държавни болници с Педиатрично отделение в страната. Целта на инициативата е малките пациенти да имат един по-приятен и безгрижен престой по време на тяхното лечение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе