С отворена среща стартира предизборната програма на Възраждане в Разград

През изминалите дни в Разград се проведе представяне на листата на Възраждане и отворена среща с граждани.

На срещата присъстваха Ивайло Хъневски – водач на листата на ПП Възраждане за град Разград. Той e завършил Висше военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“- гр. Варна със степен магистър по “Корабоводене за търговския флот“.

YouTube

Участие взе и Мариана Динкова, която е втора в листата на Възраждане. Тя е родена в град Стара Загора, но през целия си живот е жител на град Разград. Професионалното ù развитие е в областта на занаятите.

Специален гост на събитието бе и Пламен Пасков – член на гражданската квота на партията. Пламен Пасков е роден на 12 септември 1965 г. в град Димитровград. Завършва ветеринарна медицина, а днес е български общественик и политик.

На срещата бяха обсъдени актуални за България  проблеми и техните решения.

В икономически аспект Възраждане е за пълноценното развитие на икономиката, което  следва да е резултат от разбирането, че пазарният фундаментализъм е също толкова вреден, колкото и пълният държавен контрол. Ключовите икономически отрасли като енергетика, природни богатства, военна промишленост, транспорт, комуникации и други, следва да бъдат с водещо държавно участие.  Необходимо е изкореняване на корупцията на всички равнища,  повишаване на доходите на българите, осигуряване на държавна подкрепа за малкия и средния бизнес, развитие на селското стопанство и промишлеността, подобряване на качеството и контрола на храните, защита на географската идентификация на уникални български продукти, държавна политика за откриване на нови пазари извън България и Европейския съюз. Възраждане ще работи за превръщането на България в технологичен център на Балканите и Европа.

Образование:

Част от предложенията на Възраждане в сферата на образованието са: ограничаване на влиянието на чужди фондации и неправителствени организации върху образователната система, премахване на делегираните бюджети, мандатност на директорите, намаляване на административната тежест върху учителите, пренаписване на учебните програми и учебниците по хуманитарните науки в дух на родолюбие, възстановяване и развитие на хуманитарното и професионалното образование, намаляване на броя на университетите и завишаване на критериите за прием на студенти, пряка взаимовръзка между висшето образование и кадровата политика на държавата.

Здравеопазване:

Възраждане е за премахване на търговския статут на болниците и за държавно финансиране на медицинските дейности, обвързано с потребностите на пациентите, признаване на правото на минимален безплатен пакет медицинска помощ за всички български граждани, която ще е финансирана чрез държавния бюджет, отпадане на ДДС върху лекарствата, ефективно прилагане на програми за здравна култура и здравно образование на населението, възстановяване на училищните здравни кабинети и здравните служби в малките населени места, осигуряване на държавно програмно финансиране за проблемите по семейното планиране и асистираната репродукция.

Демографска политика

Демографската ситуация през последните 30 години в България категорично може да се определи като катастрофа. Населението у нас намалява трайно. Само през последните 30 години броят на живеещите в България е спаднал с повече от 2 милиона души. Броят на жените в детеродна възраст за 15 години е с близо 300 хиляди по-малко. Продължава застаряването на населението. Средното ниво на смъртност вече надвишава 15 промила, докато коефициентът на раждаемост е под 10 промила, което формира отрицателен естествен прираст от над 5 промила – най-висок в Евросъюза.

България намалява с по 133 човека на ден!

Възраждане разполага с разработена програма за излизане на страната от демографската катастрофа. Някои от мерките, които предлагаме, са: стимули за завръщане на българските емигранти, привличане на български общности, които да се заселят в България с облекчена процедура по даване на гражданство, земя, жилище и образование, комплект от мерки за повишаване на раждаемостта.

Възраждане ще работи за укрепване на семейството като институция и като основна клетка на българското общество. Традиционната етика, морал и ценности трябва отново да намерят място в нашето общество и да подпомогнат семействата в желанието им за създаване и отглеждане на деца. Ако българите дадат доверието си на Възраждане и гласуват с номер 5 в интегралната бюлетина на изборите на 4 април 2021 г., ще получат родолюбиви българи в народното събрание. Хора, които познават не само проблемите, но и имат стратегия за разрешаването им.  Народни представители, които не са управлявали страната ни до момента, и получавайки тази възможност ще служат на българския народ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

/Платена публикация/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе