ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за телефонни измами от името на компанията

Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за нови схеми за телефонни измами, при които се злоупотребява с името на компанията. Сигналите са от живущи в област Велико Търново, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за скъсана пломба, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата“ изискват пари от клиентите. Друга схема, която се прилага, е под предлог, че има промяна в датата на отчет, служител на компанията ще посети имота и е необходимо той да бъде оставен отключен.

Обръщаме внимание, че ЕНЕРГО-ПРО няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО. Компанията никога не изисква оставянето на отключени имоти по време на регулярния отчет от служителите. Графикът за отчитане на ЕРП Север е публикуван на адрес https://erpsever.bg/bg/e-uslugi/grafik-za-otchitane/grafik-za-otchitane-na-bitovi-klienti и изпълнението му не предполага телефонни обаждания на клиентите за осигуряване на достъп.

YouTube

ЕНЕРГО-ПРО нееднократно е предупреждавало за различни опити за злоупотреба с името на компанията и в тази връзка напомня, че няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона, за да събира или за да обновява техните лични данни. Никога не е съществувала практика сметките за електроенергия да се събират по адресите и подобни действия са опит за измама. Съветваме нашите клиенти, ако получат предложение да заплатят сметката си или услуга на място, както и във всички случаи на съмнение за злоупотреба с името на компанията, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе