Шампионска титла, купа и призови места за разградчани на Държавно лично-отборен шампионат по борба (СНИМКИ)

От 10 до 12 март се проведе Държавно лично-отборен шампионат по свободна борба за юноши и девойки в гр. Бургас. В надпреварата стартираха над 200 участници от над 50 клуба. Състезателите на СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград , които са ученици на Спортното училище в града, водени от треньорите Дениз Хамид и Нермидин Якуб, извоюваха 2 сребърни и 1 златен медал.

YouTube

Фатме Шабан се състезава в категория до 55 килограма в дебюта си в по-горна възрастова група. След 4 убедителни победи над състезателките от Пловдив, Бургас, Кюстендил, на финала тя детронира с туш многократната шампионка, състезателката от Сливен, с личен треньор Станка Златева и се качи на 1-во място на стълбичката, както и след анализ на ръководството заслужено взе и купата за най-техничен състезател при девойките.

При юношите в свободния стил Местан Халил в категория полу-тежка до 97 килограма се класира на 3-то място след 2 убедителни победи и оспорвана загуба на полуфинала от шампиона на домакините от Бургас.

Ерджан Неджибов при най-леките в категория до 53 килограма представи много достойно разградския клуб, като записа 2 атрактивни победи, а травма му попречи за битка за злато и се класира на 3-то място.

На крачка от медалите останаха Назлъ Салимова – до 50 кг, Мелих Джевдет – до 57кг, Айдън Юмер – до 74кг и Ергин Муса – до 53 кг. Те завършиха на 5-то място.

17-годишната Фатме Шабан бе и включена в състава на националния отбор при девойките до 23 години  в подготовка за Международния турнир „Петко Сираков и Иван Илиев“, който ще се проведе отново в гр. Бургас този месец, между 25 и 28 март. Турнирът е част от календара на Световната Федерация по Борба, съобщи личният треньор на шампионката Дениз Хамид.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе