Валдас Дамбраускас: Късмет е, че коляното на Десподов не е на парчета (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде традиционната си пресконференция, в случая преди двубоя с Локо (Пд) за Купата на България.

„Отново играем с Локо (Пд) в кратък период от време. Те са отбор, с който се познаваме. Всеки един мач е нов сам по себе си. Но е по-лесно да играеш с отбор, с който вече си се срещал. Винаги можем да ги изненадаме с тактика и дълбочината на състава ни, с ротациите, които ще направим. Ще сме подготвени за сблъсъка с тях“, започна литовецът.

YouTube

„Мачовете, в които сме научили нещо, са най-важни. Загубата при загубата от Локомотив в Пловдив видяхме много неща, които не са добре и трябваше да подобрим. Видяхме грешки в дефанзивен план. Ние се учим много добре. Взехме нашите уроци, според мен ще бъдем печеливши от цялата ситуация. Виждате, че подобряваме всичко – с ЦСКА в защита играхме отлично. Няма мач, който е бил най-важен за мен, откакто съм тук“, продължи Дамбраускас.

„Не съм треньор, който ще разчита на емоционалните решения. Не ми е повлиял резултата от онзи мач в Пловдив и загубата, която инкасирахме там. Емоционалността е за феновете. Думата „отмъщение“ трябва да да я изключим от главите си. Това е отделен мач, който няма нищо общо с онзи, който загубихме. Трябва да сме концентирани и да следваме нашия план за първото и второто полувреме. Да влезем в мача с изчистени глави, а не емоционални“, добави специалистът. „В последния мач с Арда имахме доста леки контузии. Някои играчи са с удари. Много неща са причини за ротациите, които ще направим. Няма титуляри и резерви при нас. Имам повече от 20 играчи, от които съм доволен. Но за съжаление мога да пусна само 11 човека, и да оставя някои извън групата. Тактиката се решава въз основа на съперника. Бих дал шанс на доста играчи, за да покажат какво могат срещу отбор, който е носител на Купата на България в последните два сезона“, призна той. „Вандерсон беше ключов играч в последния мач с Арда. Всеки треньор в България бил щастлив да има такъв джокер. Все още вярвам в това, че бе малко позитивно нещо, което трябваше да се случи за него след дългата контузия и тежката загуба в неговото семейство. Тепърва ще видите най-доброто от него“, добави Дамбрускас.

За финал той коментира и състоянието на Кирил Десподов, който напусна контузен мача с Арда след грубо влизане на Александър Георгиев. „По време на срещата доста се притеснихме. Късмет, е че коляното му не е на парчета. От това, което видяхме, много ни напомни за ситуацията с контузията на Антон Недялков срещу Царско село. Благодарим на Господ, че не е нещо сериозно. Готви се индивидуално. С всеки изминал ден е по-добре. Това не е причина да не играе срещу Локо (Пд), но трябва да помислим как да го предпазим“, завърши Дамбраускас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе