Първокласници от Кубрат съвместно с МКБППМН-Кубрат: Добрият човек прави другите щастливи и се грижи за тях

Най-малките доброволци, които изразиха желание да са част от инициативите на местната комисия в Кубрат тази година, са възпитаниците на Цветомира Стоянова, класен ръководител на 1. б клас при СУ „Христо Ботев“-Кубрат.

С наближаването на международния ден на щастието – 20 март, малчуганите от първи клас интерпретираха разбирането си за добротата. Според тях това е грижа и топло отношение към другия. Добротата е уважение към нашите учители, родители, възрастни и връстници, казват още малките коментатори. С подходящи снимки, първокласниците убедително показват, че разбират правилно добрата постъпка.

YouTube

С мото „Добротата е в нас и около нас! С добротата – Светът е много по-красив“! първокласниците канят всички да са част от по-добрия свят, в който има място за всички и хората трябва да са щастливи и сплотени.

„От години си сътруднича с местната комисия, даже без излишна скромност ще призная, че съм първата, която покани комисията за партньор в лицето на нейния секретар д-р Н. Карагьозова преди години и се радвам, че през годините развихме това сътрудничество и привлече други колеги. Темите, които поставя местната комисия, са винаги актуални и свързани с личностното развитие на децата, няма как да останеш безразличен и да не ги мултиплицираш под една или друга форма в клас. От началото на годината отделяме минути в часа на класа, по изобразително изкуство и си говорим за символите на добротата. Темата е изключително емоционална и ни увлече да изготвим плакат със символи на доброта по случай 20 март – Международният ден на щастието, и в подкрепа на превантивно-образователната компания на нашия партньор „Ценности и добродетели“, сподели Цветомира Стоянова и добави „в годината на пандемия, която постави живота на пауза, имаме нужда да си припомним извечните човешки ценности и добродетели“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе