Обновиха клуба на хората с увреждания в Кубрат

Кметът на Община Кубрат Алкин Неби посети възрастните хора с увреждания в град Кубрат – информират от пресцентъра на Общината. Поводът за визитата на градоначалника и неговия екип бе откриването на обновения Клуб на общинската организация на хората с увреждания в град Кубрат, който за сметка на общината претърпя сериозни ремонтни и козметични промени. На днешната среща присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов.

Гостите бяха поздравени лично от председателя на Регионалната организация на инвалидите Радослав Няголов. Регионалният председател благодари за подкрепата и посочи, че настоящото управление е единственото, което е изпълнявало на 100% своите обещания, и което продължава да изпълнява с грижа и внимание към хората.

YouTube

„Община Кубрат може би е единствената институция в страната, която ни осигурява дърва за огрев на преференциални цени, което е една полезна и необходима добрина за хората с увреждания“, посочи Радослав Няголов.

Заедно с членовете на общинския клуб в Кубрат бяха направени и някой предложения за разрешаването на няколко казуса от битово естество. По искане на хората с увреждания кубратският градоначалник се ангажира да бъде извършен ремонт на санитарния възел, който се използва от членовете и гостите на клуба. Освен обновяване на тези помещения Общината се ангажира да бъде закупен и климатик, тъй като досегашните отоплителни тела – духалки и радиатор, консумирали твърде много електроенергия. Ангажиментът по осигуряването на хората с дърва също остава в пълна сила, което бе приветствано с възторжени аплодисменти от всички присъстващи.

„Нашите възможности не са безгранични, с оглед на застаряването на населението и демографските проблеми, то бюджетът не е безкраен и всички тези фактори влияят пряко върху постъпленията на местните налози, защото колкото повече намаляват хората в общината, то толкова намаляват и постъпленията в хазната, а с това и нашите възможности“, заяви кубратският градоначалник.

Въпреки проблемите обаче кметът заяви, че социалната политика и грижата към хората са основни приоритети пред ръководството на Общината и специалистите на администрацията, защото по думите му това е основен дълг към всички жители на лудогорската община.

По време на посещението в обновеното помещение домакините обясниха, че е извършен цялостен ремонт на дограмата, която е подменена с нова. За по-добро и ефективно отопление таванът е сведен до по-ниско ниво, като стените и подовата настилка са също ремонтирани и освежени. Подменено е и осветлението с изцяло нови луминисцентни осветителни тела.

В края на срещата беше обсъдена и ситуацията с пандемията, която пред присъстващите кметът определи като тревожна. Алкин Неби призовава още веднъж всички да спазват наложените противоепидемични мерки и правила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе