17-годишната състезателка по борба Фатме Шабан продължава да жъне успехи и при големите

От 25 до 28 март в София за 23-ти пореден път се проведе Международен турнир по борба „Петко Сираков и Иван Илиев“ за свободна, класическа борба за девойки до 23 години. Турнирът е един от важните мероприятия от календара на Световната Федерация по борба.

В надпреварата участват единствено национални състезатели с лиценз на Световната Федерация по борба.

YouTube

17-годишната Фатме Шабан участва в по-долна категория – до 53 кг. Тя бе допусната с медицински сертификат поради регламент за по-малки от 18 години. Неин треньор е Дениз Хамид.

В надпреварата взеха участие над 160 участници от 12 държави, включително Гърция, Македония, Румъния, Франция, Латвия, Швейцария, Еквадор, Хондурас, Израел, Венецуела и Монголия.

Девойките на България завършиха с 2 шампионски титли в 8 категории, една от които е на Фатме Шабан. На финалната среща Фатме се представи отлично след като срази с техническо превъзходство 12:2  по-голямата си сънародничката и шампионка на България от Бургас.

Треньорът на националния отбор на жените Петър Касабов отново гласува доверие на Фатме Шабан за присъствие в разширения състав на жените, които започват лагер в град Благоевград,

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе