Трима мъже са задържани по случая с убития зубър край Разград (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Разград

Сигнал за намерен убит зубър е подаден от служители на Държавно ловно стопанство „Воден Ири-Хисар“ около 9.50 часа на 29 март. Горските се натъкнали на останките от животното в землището на разградското село Черковна. Това информират от ОДМВР-Разград за нашата медия. При извършения оглед на местопроизшествието в присъствието на ветеринарен лекар са установени кожа, глава, кости и копита от убития женски бизон. По случая е отпочнато досъдебно производство по чл.278 Г, ал.1 от НК.

Намериха убит зубър край разградското село Черковна

YouTube

В хода на разследването под ръководството на Окръжна прокуратура са извършени претърсвания на пет адреса в разградското село Дянково. Криминалистите от ОДМВР-Разград иззели месо, вещи и предмети, съотносими към криминалното деяние. Иззети са и 14 кучета от породите „Кангал”, „Барак”, „Питбул” и „Дого Аржентино”, с които е извършван бракониерския лов.

Снимка: ОДМВР-Разград

В хода на процесуално-следствените действия е установена съпричастността на трима души от село Дянково към посоченото престъпление. Лицата на възраст 36, 31 и 27 години са задържани за срок до 24 часа. Двама от тях /36 и 27-годишните/ са криминално проявени и осъждани за увреждания, кражби и незаконна сеч. Според събраните до момента данни извършителите използвали кучетата, за да блокират преследваното животно, след което го убивали с копия.

Снимка: ОДМВР-Разград

Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

Снимка: ОДМВР-Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе