Тригодишно дете от Разград се нуждае от помощ за лечение в Турция

Снимка: Facebook

Тригодишният Кристиян от Разград води героична битка с коварно онкологично заболяване „НЕВРЛОБЛАСТОМ“. В началото на 2020 година баща му открива образувание от лявата страна над ключицата му. След преглед лекарите му казват, че е нормално да има такива възли, но ще му мине и че просто е настинал. Изписват му антибиотик за лечение на настинка и след десетина дни двегодишният Криси, който тогава едва е започвал да говори, усеща силни болки в корема.

Започва се отново обикаляне по лекари в Разград, но с безуспешно лечение. След 4 месеца родителите на Кристиян отиват във Варна и там след пълни изследвания и биопсия откриват образувание в дясна надбъбречна жлеза. На 07.05.2020 г. родителите чуват най-ужасната новина – че детето страда от онкологично заболяване Невробластом. Започват се веднага осем курса на химиотерапия, от които Криси остава без коса, но все пак е игриво дете и не спира да се усмихва на света.

YouTube

В София му правят суспенотерапия, но за съжаление детето получава инфекция и отново му назнчават два агресивни курса на химиотерапия. В момента детето е на поддържаща терапия и СПЕШНО трябва да започне лечението си в Турция.

Сумата, която е нужна за лечението на детето, е 50 000 евро, като ще бъде лекуван в най-добрата клиника в Турция. Предстои да се извърши нова диагностика и да се изготви нов план за лечение на детето. В зависимост от резултатите от диагностиката ще му бъде насрочена химиотерапия и трансплантация на костен мозък.

Сумата е непосилна за семейството на Кристиян и затова техни приятели организират дарителска кампания. Молим всеки, който може да се включи, да помогне на малкият Криси да пребори това заболяване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе