Кубратските емпатисти: „Един ден без джобни. Да спретнем великденска почерпка за нашите приятели от ДЦВУ“

Вдъхновени от предстоящия Великден, Никол и Ива от Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат инициираха кампания „Един ден без джобни“ сред своите връстници, за да осигурят великденска почерпка за ползвателите на услуги на ДЦВУ в града. „Да даваш и да помагаш е толкова хубаво. Да поднесеш изненада, да споделиш празника на другия, да се научиш да правиш добро всеки ден“, така убедително изложиха идеята си  двете ентусиазирани ученички.

А посланието им „Да се откажем от джобните за един ден и с тях да закупим почерпка за нашите приятели от центъра“ намери отзвук сред връстниците им и мотивирани от благородната идея пристъпиха към обсъждане под каква форма  да я реализират и да дарят с усмивки и добро настроение своите по-големи и мъдри приятели от ДЦВУ.

YouTube

Eдна добра традиция спазват от години доброволците към комисията, като показват уважение и съпричастност към хората с увреждания, които са една от най- уязвимите групи на обществото.    Високата емпатийност е резултат от дългогодишното сътрудничество на местната комисия с арт-работилницата на центъра, където деца и  възрастни са споделяли приятни минути по различни поводи. Изследвания доказват, че даването и помощта ни откъсват от тревогите, карат ни да се чувстваме по-добре, засилват чувството ни за контрол и полезност, заздравяват връзките между хората, укрепват общностите, облагодетелстват обществото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе