10 месеца затвор за мъж, пазарувал с чужди банкови карти в Разград

Окръжен съд – Разград одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Разград, М. Н. и неговата защита и определи на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим. На М. Н. съдът наложи и глоба в размера на получената сума – 147,57 лв.

Съгласно постигнатото споразумение, 39-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 29.12.2020 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие с П. М. от Разград, като извършител използвал чужди платежни инструменти – 2 бр. банкови карти, без съгласието на титуляра, за осъществяване на пет транзакции, всичко на обща стойност 147,57 лв.

YouTube

Разследването започнало след жалба на собственик, изгубил в Разград портфейл с лични документи и две банкови карти. При опит да ги блокира установил, че с тях вече са извършени 5 транзакции. Липсвали 147,57 лв. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица, които в кратък период от време направили покупки в три търговски обекта.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, доброволно подписва споразумението и е съгласен с настъпващите от него последици.

Причинените имуществени вреди вече са възстановени на пострадалото лице, а всички доказателства ще останат към делото, тъй като са необходими за нуждите на наказателното производство по отношение и на втория обвиняем.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе