Благодарствена грамота и плакет получиха директорът на ОДМВР и окръжният прокурор на Разград

Директорът на Северно-централно държавно предприятие ДП-Габрово инж. Цветелин Миланов и директорът на Държавно ловно стопанство „Воден Ири Хисар” инж. Кирил Колев проведоха работна среща с ръководството на ОДМВР-Разград и окръжния прокурор Тихомир Тодоров. На срещата във „Воден” двамата връчиха благодарствени грамоти и плакети на старши комисар Константин Костов и прокурор Тодоров. Повод за разговорите бе бракониерският набег от 30 март, когато в землището на стопанството бе открит убит зубър. Тогава полицията стигна до извършителите за по-малко от 24 часа и тримата криминално проявени мъже от село Дянково бяха задържани.

YouTube

Това не е единственият случай, в който доброто взаимодействие и сътрудничество между полиция, прокуратура и ръководство на ДЛС „Воден” дава резултат. През последните пет години в ОДМВР-Разград са регистрирани 11 криминални деяния, свързани с кражби на камери за видеонаблюдение от „Воден”, бракониерски лов и държане на оръжия без надлежни разрешителни. Разследването и разкриването им е приоритет в дейността на полицейските служители.

На срещата днес ръководните служители на трите институции се договориха да продължат сътрудничеството помежду си в интерес на опазването на реда и законността. Подобни съвместни действия срещу бракониерския лов и незаконната сеч бяха заявени още през 2017 година, когато окръжният прокурор Тихомир Тодоров, тогавашният директор на полицията Ивайло Йовчев и директорът на ДЛС „Воден” инж. Кирил Колев предупредиха, че ще бъдат безкомпромисни срещу нарушителите и техните набези – било на защитен дивеч, било на дървесина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе