МОН утвърди датите за провеждане на отложените пролетни състезания и ученически олимпиади

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев утвърди датите за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, които през месец март и април бяха отложени поради въведените противоепидемични мерки в страната.

Националният кръг на олимпиадата „Знам и мога“ ще се проведе на 15 май. По български език и литература ще бъде на 6 юни, по английски и испански език на 5 юни, а по немски език на 9 май.

YouTube

Олимпиадата по математика за седмокласниците и осмокласниците ще e на 15 май, а за учениците от 9 до 12 клас на 15 и 16 май.

Националният кръг по информационни технологии и по гражданско образование ще се състои на 8 май. По лингвистика е насрочен за 12 май, по философия за 5 юни, по история и цивилизации за 12 юни, по география и икономика за 13 юни. Теоретичният кръг по физика ще бъде на 9 май, а експерименталният на 5 юни. Олимпиадите по астрономия и биология и здравно образование ще бъдат на 6 юни, а по техническо чертаене на 13 май.

Учениците от 5 до 12 клас ще могат да се явят на състезанието „Европейско кенгуру“ на 29 май. Пролетните математически състезания за 4 клас ще бъдат на 8 май, а за учениците от 7 до 12 клас на 9 май. Състезанията по информатика ще са на 7 и 8 май, а по компютърни мрежи на 12 юни.

Тестовите задачи на олимпиадата по химия и опазване на околната среда за учениците от гимназиален етап са предвидени за 8 май. Областният кръг на националния конкурс „Бог е любов“, както и общинският кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се проведат до 8 май. Областният кръг на състезанието за безопасност на движението по пътищата е насрочено за 15 май.

Националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда на територията на съответния регион (област). Изключение правят състезанията от Националния спортен календар на МОН, от Националния календар за изяви по интереси, националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата, които ще се организират в определен център, предвид по-малкия брой участници и спецификата на състезанията.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе