От понеделник учениците поетапно се връщат в класните стаи

Учениците от 1 до 4 клас се връщат на училище от понеделник, 12 април. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Присъственото обучение ще бъде по схемата от преди 22 март и заедно с най-малките учениците, в клас се връщат и 7, 8 и 10 клас.

YouTube

От 26 април присъствено ще учат 5, 9 и 12 клас. Дванадесетокласниците ще приключат по-рано учебната година – в средата на май. За учениците от 6 и 11 клас е заложено да се върнат в училищата от 17 май.

„Това няма да го видите в заповедта, тъй като тя ще обхване периода на извънредните мерки – тоест до 30 април. Подчертавам, че всичко е силно зависимо от общото решение за налагане на мерки. Като цяло ситуацията в системата на образованието е следната: при съпоставими общи стойности спрямо ноември, ситуацията е близо два пъти по-добра. Два пъти по-малко са заразените учители и ученици“, каза още Вълчев.

График е изготвен за 12 седмици напред и в него приоритет е присъственото обучение на учениците от 7 и 12 класГрафикът е условен и може да бъде променян спрямо обстановката в страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе