Възпитаници на ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество отново с награди

За осма поредна година в град Българово – Бургаска област, бе обявен конкурс, посветен на Световния ден на водата. Всяка година темата е различна, но винаги е свързана с водата, с нейната сила, предназначение и роля във фолклора и бита на българина. Тази година темата бе „Красотата на водата“ с категории рисунка, фотография и кратко стихотворение. За възрастта на участниците нямаше ограничения. В конкурса се включиха над 200 участници от цялата страна. Изложбата може да се види във фоайето на Читалище „Съгласие 1905”.

Възпитаниците на инж. Цветалина Терзиева от кръжок „Сръчни ръчички“ и клуб „Млад приложник“ към ЦПЛР-ЦУТНТ гр.Разград участваха в конкурса с рисунки, като интерпретираха темата през погледа на еколози, използвайки  плакатна техника.  Те отговориха на очакванията на организаторите със своите творчески хрумвания и оригинално пресъздаване на темата. Отличените ученици от клуб „Млад приложник“ са шестокласникът Стефан Пламенов Пенев и второкласничката  Божидара Христова Терзиева.

YouTube

Най-малките участници, които са на шест години, заслужиха  първите си грамоти в творческото състезание и креативна игра за цялата им група, с която да опознават България. Занятията с тях се провеждат в ДГ „Незабравка“. Това са: Емир Мустафа Мехмед, Мерт Айдоан Муталиб, Мариела Радостинова Цонева, Цветая Христова Иванова, Венцислав Велизаров Вълчев, Кристиян Миленов Петров, Ниляй Ахмедова Махнудова, Лъчезар Стоянов Стоянов, Хелин Хюсеинова Сюлейманова, Ивон Василева Василева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе