10 месеца затвор и за втория мъж – пазарувал в три търговски обекта с чужди банкови карти

Окръжен съд – Разград одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Разград, Пламен М. и неговата защита и определи на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим. Подсъдимият ще заплати и глоба в размера на получената сума от 147,57 лв.

Съгласно постигнатото споразумение, 41-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 29.12.2020 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие с Мартин Н. от Разград, като извършител използвал чужди платежни инструменти – 2 бр. банкови карти, без съгласието на титуляра, за осъществяване на пет транзакции, всичко на обща стойност 147,57 лв.

YouTube

Припомняме, че съучастникът на Пламен – Мартин също сключи споразумение с прокуратурата и ще търпи наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ и глоба.

Разследването на случая започна след жалба на собственик, изгубил в Разград портфейл с лични документи и две банкови карти. При опит да ги блокира установил, че с тях вече са извършени 5 транзакции на обща стойност 147,57 лв. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица, които в кратък период от време направили покупки в три търговски обекта.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, доброволно подписва споразумението и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Причинените имуществени вреди вече са възстановени на пострадалото лице.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе