Българският младежки Червен кръст стартира Национална кампания #УмножиДоброто

Българският младежки Червен кръст (БМЧК) стартира Национална кампания #УмножиДоброто по повод Деня на Земята и във връзка с отбелязване на 100-годишнината на младежката организация. Кампанията ще се проведе в рамките на четири дни, от 22.04 до 25.04.2021 г., като в този период в цялата страна ще бъдат засети 100 дръвчета от доброволци, служители и приятели на организацията.

Целта на кампанията е да насочим вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призовем хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.

YouTube

Като част от Национална кампания #УмножиДоброто ще бъдат реализирани серия активности на територията на всички 28 областни организации на Българския Червен кръст, сред които и отразяване на дейностите в социалните мрежи. Името на кампанията #УмножиДоброто е избрано неслучайно и цели да провокира хората чрез доброволчество и благотворителност да потърсят повече начини да участват в дейности за подобряване на благосъстоянието на децата и младите хора и обществото в цялост. Всички дръвчета, които ще бъдат засети, са дарени от Гората.бг.

Уважаеми колеги, каним Ви на 22 април 2021 г. (четвъртък) от 10:30 ч. в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен, където ще се даде старт на Националната кампания и ще бъдат засети 30 дръвчета от доброволци, служители и деца от детски градини. Цялото събитие ще се проведе на открито и при спазване на епидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе