Открит урок на тема „Силата и магията на Добротата“ в партньорство с МКБППМН-Кубрат се провед в кубратското село Беловец

Денят на Земята – 22 април в ОУ „Васил Левски“, село Беловец  се превърна и в Деня на Добротата. Съвместен урок, подготвен от първи и четвърти клас на тема „Силата и магията на Добротата“, стана акцент в празничния ден.  В продължение на един час възпитаниците на Фатме Чакърова и Мюжгян Халил сътвориха истински празник на Доброто. В изготвени постери със символи на доброто, мъдри мисли, с песни и стихове малките посланици на Добротата убедително показаха, че „Доброто с добро се храни“, че „Добротата е навсякъде“, „Раздаваш ли добро, то не намалява.  Предава се нататък и се умножава“.

YouTube

Забавната игра „Цвете на добротата“ вдигна градуса на настроението и създаде истинска интеракция между децата в класната стая. Едно по едно листенца с позитивни думички, сред които „любов“, „уважение“, „прошка“, „търпение“ оформиха пролетна маргаритка, която по атрактивен начин напомни добродетелите, които ни учат на добра постъпка всеки ден.

Малките художници, оцветили илюстрациите към детската книжка на Сълзица и Тоня Борисови “Приказка за Добротата“, споделиха, че посвещават детския кът от рисунки на художничката, която в края на месец  април ще празнува своя 35-ти рожден ден. „Честит рожден Ден, Сълзица. Благодарим ти Сълзица за прекрасните илюстрации. Бъди здрава и много щастлива“ – отправиха поздрав ентусиазираните ученици, които и за миг не показаха скука и безразличие към съвместното занимание, което показа, че деца от различни възрасти могат да се разбират чудесно и по-често трябва да се обединяват около различни образователни инициативи.

Един урок, който обедини няколко неща – интерпретация на малките възпитаници за Добротата, излъчване на послания за общия ни дом планетата Земя, за която трябва да се грижим отговорно и не на последно място подкрепа на образователно-превантивната програма на МКБППМН-Кубрат „Ценности и добродетели“ и уважение към авторите на изключително ценната книжка, която ни учи, че „добротата е безценна“ и хората не трябва да я забравят.

В края на срещата всички деца получиха от секретаря на местната комисия д-р Надие Карагьозова позитивните ученически папки на местната комисия сертификат „Отговорен клас“, похвални грамоти, както и позитивни символи за класните си стаи. А прекрасните им ръководители бяха удостоени с приза „Добър партньор“.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе