Кубратската инициатива „Един ден без джобни“ с щастлив финал

В началото на месец април ученици от различна възраст прегърнаха великденската идеята на Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат „Един ден без джобни – да спретнем великденска почерпка за нашите приятели от ДЦПЛУ-Кубрат“. Идеята бързо намери обществена и гражданска подкрепа.

YouTube

„Малка, но изключително резултатна кампания се получи“, сподели Ива Митева (ученичка от 10 клас), която организира и координира кампанията. „Подкрепиха ни възрастни (студенти, служители от общината, граждани), на които сме безкрайно благодарни. Така с тяхната помощ разширихме периметъра на идеята – стигнахме до много деца в неравностойно положение и това ни прави много щастливи“, научваме още от Ива. „Вълнението в лицата на хората, с които днес се видяхме, е най-хубавият подарък за нас. Много силна подкрепа получихме от наши бивши съученици, които учат в други училища и градове“,  развълнувано добави още Ива.

„Заедността винаги означава сплотеност и голям успех“, споделиха по време на срещата си днес емпатистите с клиентите на ДЦПЛУ-Кубрат, с които размениха добра енергия и  много добро настроение.

С жест от тях си тръгнаха и децата – благодарствено писмо и декоративна пролетна картичка.

Кампанията обхвана ДЦПЛУ-Кубрат, инвалиди от Бисерци, многодетно семейство от същото село и деца в неравностойно положение, които получиха празнични великденски пакети.

Добрата новина –  с част от събраните средства ще бъде подготвен образователно-забавен кът за детското отделение на МБАЛ-Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе