С „Кошер от добрини“ МКБППМН-Кубрат и първокласници от СУ „Христо Ботев“ стартират Месеца на добрите дела

Седмица преди големия християнски празник – Великден, възпитаниците на Цветомира Стоянова от първи „б“ клас  дискутираха темата за добротата, в подкрепа на превантивно-образователната програма  на местната комисия „Ценности и добродетели“  и ученическата кампания на емпатистите „Един ден без джобни“, която получи голяма гражданска подкрепа и стана първата високо оценена от малчуганите инициатива с приз „Добро сърце“. В символичен кошер до края на годината децата ще събират и съобщават за добрите постъпки на своите съученици, връстници и учители. Ще съобщават  и разказват за тях в кратки писма, които ще поставят в кошера, а в края на всяка седмица най-добрата постъпка ще получи декоративно сърце – символ на Добротата, осигурени от местната комисия.

YouTube

Сърчица получиха и малките инициатори от секретаря на местната комисия д-р Надие Карагьозова за изготвянето на плакат-постер „С добротата-Светът е много по-красив“ и за отбелязването им на 22 април-Световният ден на Майката Земя.

Малчуганите са със заявка до края на обучението си в началния етап – да напълнят кошера от писма, които да са сладки колкото меда, а хората да не се уморяват да правят добрини, така както не се уморяват пчеличките.

В края на учебната година малчуганите ще получат заслужено своя сертификат „Посланици на добротата“, а класният им ръководител почетната грамота на комисията „ Добър партньор“.

В месеца на Добрите дела МКБППМН ще проведе срещи и с други класове, работещи в партньорство с комисията, а емпатистите  ще реализират стъпка по стъпка резултатите от „Един ден без джобни“, от която  са изключително доволни и удовлетворени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе