Цветна арка за Цветница в Разград

Служители на ОП“Паркстрой“-Разград поставиха градска украса за големия християнски празник Цветница/Връбница.

YouTube

С традиционните за този ден върбови клонки бе украсена арката, която бе поставена в градинката до Часовниковата кула за друг пролетен празник – Баба Марта. С новото оформление арката е подходяща рамка за снимки за жителите и гостите на града.

С върбови клонки бяха украсени и перилата на Панчоолу моста. Част от цветната украса са и 12-те сандъчета с теменужки, поставени преди ден. За по-малко от денонощие около 30 корена от теменужките са изчезнали от сандъчетата и на тяхно място се е наложило да бъдат засадени нови. В тази връзка ръководството на Община Разград и управата на ОП“Паркстрой“ отправят призив към гражданите за отговорно поведение и съхраняване на създаденото за ползване от всички жители и гости на града.

Припомняме, че в културния календар на Община Разград са включени две събития за отбелязване на празниците Лазаровден и Цветница. „На хоро с „Калина-Рада“ е озаглавено събитието на 24 април, организирано от Танцово студио „Калина-Рада“ с участието на Танцов ансамбъл „Булгарика“ при ЦПЛР ЦРД-Разград и Младежки танцов състав „Лудогорско настроение“ към Капански ансамбъл. Началният час е 17,00 ч. на Цветница, а мястото – площад „Възраждане“. Пак там, но от 11,00 ч. на 25 април Танцово студио „Калина-Рада“, ЦПЛР Център за работа с деца и Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“ организират общоградско събитие за Цветница. И двете събития ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе