Установиха липсващи 38 тона кашкавал от държавния резерв

Установиха липсващи близо 38 тона кашкавал за държавния резерв в град Елена. Дружеството е глобена със 7 000 лв., а глобата е потвърдена от Великотърновския административен съд.

Според договора млекопреработвателното предприятие в Елена е съхранител на държавни резерви и военновременни запаси. При проверки на Държавния резерв в края на 2019-а и в началото на 2020-а година в хладилните складове на мандрата е трябвало да има 64 тона кашкавал „Витоша“. Проверката през 2019-ата година установява липсата на 24 тона кашкавал и е дадено предписание количествата да бъдат осигурени. При повторната проверка липсите на кашкавал за държавния резерв се увеличават до 37 834 кг.

YouTube

На дружеството е наложена глоба от 7 000 лева, която бе обжалвана в Районния съд в Елена, който я потвърждава, и след това и в Административния съд във Велико Търново. Великотърновският съд също потвърждава санкцията и решението е окончателно.

В рамките на година това е втора санкция, потвърдена от съда, за липса на военновременни запаси в Еленската мандра. През миналата година дружеството беше глобено за същото нарушение с 5000 лева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе