Третокласници изработиха огромна великденска картичка за служителите на общинската администрация в Кубрат

Третокласници от СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Татяна Попова, съвместно с МКБППМН-Кубрат, изработиха огромна пъстра празнична картичка с пожелания по случай предстоящия Великден за служителите и гостите на общинската администрация.

YouTube

В два последователни часа по изобразително изкуство малчуганите реализираха стъпките по окончателното решение на  творческата идея. Работата по групи по всеки един елемент от картичката създаде и екипната работа между отделните деца, като ги научи на сплотеност и взаимопомощ. Децата освен огромната картичка, която краси вече общинската администрация, изработиха и 25 индивидуални картички в подкрепа на кампанията на своите връстници „Един ден без джобни“ за възрастните с увреждания, които ще бъдат връчени на 29 април по време на празничния  обяд организиран  от ДЦВУ.

„Групата на сръчковците рязаха, лепиха, оцветяваха, а друга група беше натоварена със задачата по избор на празнични пожелания и поздрави, които  собственоръчно надписаха“,  сподели подробности за творческия процес класната им ръководителка. „Празниците са винаги повод за добротворство и ние трябва да научим децата от малки да осмислят и осъзнаят тяхното значение и роля“, добави още Татяна Попова.

Класът е сред партньорите на местната комисия тази година, който прие да реализира чрез елементите на изобразителното изкуство целите на превантивно-образователната програма „Ценности и добродетели“ и за активното си участие заслужиха купата на МКБППМН „Посланици на Добротата“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе