Ученици от ПГИ „Робер Шуман“ взеха участие в 24-я панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“

В продължение на три дни от 21 до 23 април 2021 г. се проведе XXIV ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ “МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ” – ТФ ФЕСТ 2021.

За втора поредна година събитието се проведе онлайн. В него се включиха 122 български и 44 чуждестранни учебно-тренировъчни фирми от Румъния, Словения, Черна гора, Белгия, Испания и Литва. Част от това мащабно събитие бяха и шестте учебно-тренировъчни фирми на ПГИ „Робер Шуман“. „Нътс енд спайс“ ООД, „Дрес-технолоджи“ ООД, „Меджикъл байт“ ООД, „Флауър меджик“ ООД, „Хепи моментс“ ООД и „Техно флаш“ ООД представиха своята дейност и продукти в Discord канал и електронен магазин.

YouTube

Учебно-тренировъчната фирма е симулатор на дейността на реално предприятие. Под ръководството на своите учители, учениците осъществяваха дейността си при спазване на правилата, възприети от Световната организация на учебните предприятия PEN WORLDWIDE и Центърът на учебно-тренировъчните фирми към Министерство на образованието и науката. През своите Discord канали чрез чат и видео връзка, те установиха контакти с други учебни предприятия, представяха продуктите си, сключваха сделки, оформяха договори и документи, правиха разплащания. По време на събитието учениците имаха възможност да участват и наблюдават презентации, лекции на различна тематика, конкурси, викторини.

Отличното представяне на учениците от XI клас от специалности „Митническа и данъчна администрация“, „Оперативно счетоводство“ и „Застрахователно и осигурително дело“ показва постигнатите резултати от интегрираното обучение по икономика, мениджмънт, счетоводство, чужд език и бизнес комуникации. Участието на учениците на такива форуми се дължи на целенасочената работа на педагогическия екип за изграждане на професионални компетентности и личности качества, който водят до успешна реализация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе