Правителството одобри над 30 милиона лева за осигуряване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти

Правителството одобри 30 079 220 лв. за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците в общинските детски градини и училища за 2021 година. В тях са включени и средствата за закупуване на познавателни книжки за децата от 55 общини, въвели задължителна предучилищна подготовка за 4-годишни деца към настоящия момент.

Необходимите средства са разпределени от Министерството на образованието и науката по общини, като са съобразени с определените нормативи, и са въз основа на броя на децата и учениците, подаден от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2021 година.

YouTube

Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе