Община Разград обяви обществена поръчка за ремонт на бул. „Априлско въстание“ и още един участък от бул. „Странджа“

снимка: Papalin4o Photography

Два дни преди началото на ремонтните работи по 490 м от бул. „Странджа“ Община Разград обяви обществена поръчка за друг участък от натоварената пътна отсечка.

Новата обществена поръчка е за основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ – от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ – и на бул. „Странджа“ – от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“. Подлежащият на ремонт участък от бул. „Априлско въстание“ е с дължина 2 400 м., а от „Странджа“ – 400 м. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 1 583 333,33 лв. без ДДС. В обществената поръчка са включени следните видове строително-ремонтни работи: фрезоване на асфалтова  настилка; профилиране на уличните платна; изрязване и фрезоване и кърпеж на компрометирани участъци от асфалтовите настилки; възстановяване основата на пътното платно, където е необходимо; доставка, полагане и уплътняване на асфалтови смеси; профилиране на пътното платно с 4 см. неплътна асфалтова смес и полагане на 4 см. плътна асфалтова смес – с дебелина в уплътнено състояние мин. 4 см; полагане на хоризонтална пътна маркировка; повдигане и подмяна на капаци на ревизионни шахти, улични оттоци и тротоарни кранове; повдигане на пропаднали, подмяна на счупени и поставяне на нови бордюри, където липсват; направа на повдигнати пешеходни пътеки с ширина – 4 м. (7 на „Априлско въстание“ и 1 – на „Странджа“); натоварване и превоз на излишни земни маси и строителни отпадъци на депо до 10 км на указано от възложителя място.

YouTube

Продължителността на изпълнение на обществената поръчка е 120 дни.

Срокът за подаване на оферти е 25 май 2021 г., офертите се отварят на 26 май. Документацията за обществената поръчка е публикувана на сайта на Община Разград и в Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

Припомняме, че средствата за ремонта на двете улици бяха отпуснати от Министерски съвет. Проектът за правителственото решение бе за 1 000 000 лв., но след разговор на Кмета на Разград Денчо Бояджиев с премиера Бойко Борисов бяха приети аргументите на градоначалника за необходимостта от значително по-голяма сума и с Постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 900 000 лв. с ДДС.

В момента със средства от бюджета на Община Разград се работи по друга обществена поръчка за ремонт на участък от бул. „Странджа“, на 1 май за един месец заради стартиращите строително-ремонтните работи се затваря за движение участъка от бул. „Странджа“ от входа за МПС на бензиностанция OMV до кръстовището с ул. „Янтра“, както и ул. „Дунав“ в участъка  от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището ѝ с ул. „Тополница“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе