За десети пореден път ОИЦ организира кампанията „Дни на Европа в Разград”

Пред журналисти от местни, регионални и национални медии, екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград представи кампанията „Дни на Европа в Разград 2021”. Тя се организира съвместно с Община Разград на 10 май тази година. Инициативата се провежда за десети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието.

Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград рисуват Европа”.

YouTube

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се, организирани отбори от всички училища, филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев”, спортни клубове и групи.

В нея могат да се включат индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудогорието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” в Разград до Националния  археологически резерват „Абритус”, и обратно. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват четири маркови велосипеда и други предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело, общо 50 на брой.

Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:00 часа на паркинга до средношколското общежитие в Разград. В него ще участват деца от Арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо техническо и научно творчество и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения. Индивидуално могат да се включат и всички пожелали да рисуват деца до 8 клас.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Наградени с пособия за рисуване ще бъдат отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията!

На пресконференцията бе представена и четвъртата брошура на ОИЦ с успешни европроекти в област Разград за периода 2014-2020 г. Тя е предназначена за жителите и гостите на Лудогорието и ще бъде раздавана на участниците в събитията на ОИЦ. Всеки желаещ може да получи безплатен екземпляр от нея в офиса на Областния информационен център в гр. Разград,  на бул. „България” №34.

В електронен вид сборникът с проекти може да се прочете тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе