Разградски шахматисти ще участват утре в турнир на побратимените градове

Шахматисти от разградския клуб „Абритус” ще участват утре, 1 май, в онлайн турнир на побратимените градове.

Организатор на турнира е унгарският град-побратим на Разград Сомбатхей. Предложението от унгарската местна администрация бе изпратено до Община Разград, откъдето на ШК”Абритус” бе предоставена първоначалната информация за организирането на първото подобно онлайн състезание.

YouTube

Турнирът на побратимените градове ще се проведе на една от най-популярните онлайн платформи за шахмат www.lichess.org. На поканата на Сомбатхей освен Разград са откликнали още шест града: Тур, Франция; Кутаиси, Грузия; Дунайска стреда, Словакия; Леко, Италия; Щригова, Хърватска; Фюрстенфелд, Австрия. Турнирът ще е блиц, ще продължи общо 1 час и 40 минути. От разградския отбор са регистрирани 12 състезатели, като по регламент за отборното класиране ще бъдат зачетени резултатите на първите осем сред тях – обясни капитанът на отбора Ивайло Енчев. В тима от Лудогорието има четирима гросмайстори: Ивайло Енчев, Момчил Николов, Радослав Димитров и Васил Спасов.

Ръководството на Община Разград пожелава успешно представяне на състезателите от ШК”Абритус”!

Турнирът може да бъде проследен онлайн на този линк: https://lichess.org/tournament/SXREmC5x?fbclid=IwAR08n6aXzLh9qXYnFh7qbuToPmJiV3yxtwjL6uPCEutkb0v4r81mqKaNPdA

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе