Крисия се появи в „Забраненото шоу на Рачков“

Снимка: Instagram

Крисия се появи в „Забраненото шоу на Рачков“ тази вечер. Малкото чудо на България разказва за славата, която натрупа в детските си години.

Крисия изпя „Детска планета“, с която се яви на детската „Евровизия“ през 2013 година. На сцената песните си от „Евровизия“ изпълниха още Поли Генова и Стунджи. Те пожелаха успех на Виктория Георгиева, която ще се яви на „Евровизия“ тази година.

YouTube

Крисия стана известна, когато бе на 10 с изявата си в телевизионен проект за сценична партньорка на победителя в проекта „Разсмей Слави“ Димитър Андреев. Слави Трифонов събира двамата, за да се появи петъчната рубрика „Запознай се с малките“.

На сцената е от тригодишна възраст, когато започва да се изявява на редица празнични мероприятия в Разград.

Крисия изпява „Моя страна, моя България“ и българския химн на стадион „Васил Левски“ в осминафиналната среща между отборите на Лудорогец и Валенсия. През 2015 г. участва на престижния конкурс „Детская Новая волна“ в Крим, където заема второ място с 97 точки с изпълнение на песента „Я бы хотела нарисовать мечту“, отстъпвайки само на Гайа Кауки от Малта – победителката от детската „Евровизия 2013“.

На 25 юли 2014 г. Слави Трифонов обявява в шоуто си, че са получили предложение от Българската национална телевизия Крисия да представи България на детската „Евровизия“. Тя трябва да изпълни авторска песен на български език, каквато екипът на шоуто изготвя успешно два месеца по-късно. Песента носи името „Планетата на децата“. Музиката е записана от Плевенската филхармония и Евгени Димитров, а текстът е написан от Крисия и Ивайло Вълчев. Заедно с нея на сцената на европейския конкурс излизат братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови. Самата Крисия се упражнява за конкурсната си песен заедно със своя вокален педагог Свилена Дечева ежедневно

На 9 ноември 2014 г. екип от десет души, включващ Евгени Димитров, майката, вокалният педагог Свилена Дечева, бащата на пианистите Хасан и Ибрахим и репортери от двете телевизии, заминава за Валета. Крисия се представя под номер 2 и завоюва второ място със 147 точки. Крисия разказа как сутринта е била с 37 градуса температура и с постоянен надзор от лекар, за да може да се яви на конкурса.

На 8 септември 2015 г. участва във финала на националната селекция за избор на изпълнител за детската „Евровизия“ като гост-изпълнител. Там тя изпява песента „Една българска роза“ на Паша Христова. Два дни по-късно дава гласа си за общата песен-химн на българското издание на конкурса „Discover“, която откри конкурса в „Арена Армеец“ на 21 ноември. На шоуто тя изпълнява и песента, с която завоюва второ място в Малта през 2014 г., „Планетата на децата“.

В момента Крисия е на 16 години и учи в музикалното училище във Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе