Стотици разградчани обикаляха църква по случай Възкресение Христово (СНИМКИ)

Христос Воскресе! Хиляди вярващи в цялата страна посрещнаха най-големия християнски празник под открито небе и при изискването за дистанция.

Самото възкресение на Сина Божи не е описано в каноническите текстове на Новия завет, като в тях се описват само събитията, последвали възкресението. След смъртта на Исус Христос на кръста неговият ученик Иосиф взема тялото му и го полага в гробница до Голгота. Призори на третия ден четири жени, т.нар. мироносици, идват да помажат тялото. Пред тях се явява ангел, става земетресение и камъкът, закриващ гробницата, се отмества. Жените виждат че тя е празна, а ангелът им казва, че Христос е възкръснал от мъртвите. Мария Магдалена се връща и съобщава за събитието на апостолите Петър и Йоан.

YouTube

В град Разград стотици хора се събраха пред Православна църква Свети Николай Чудотворец в областния град, за да обиколят три пъти църквата. Благодатният огън бе изнесен в 23:45 часа. Според обичая със запалена свещ църквата се обикаля три пъти за здраве и щастие и напомня шествието на Иисус Христос от подземията на ада до превисоките небеса заедно с избавените от него души. 

В повечето случаи свещите се оставят да горят на оградата на църквата. Ако успеете да запазите огъня и да го занесете до дома, то се вярва, че семейството ще е здраво и щастливо през цялата година.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе