Опитаха да свалят партийната субсидия на 1 лев, „За“ гласуваха едва 76 от депутатите

„Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум“. Това сподели на Фейсбук страницата си лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов, малко след като парламентът реши партийната субсидия да остане 8 лева.

„И защо не успяхме? Защото изцяло „за“ гласуваха само депутатите на „Има такъв народ“. А „против“ гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари – няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма „Демократична България“, няма „Изправи се! Мутри, вън!“ Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно“, продължава публикацията на  Трифонов в социалната мрежа.

YouTube

Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен…

Posted by Слави Т. Трифонов on Wednesday, May 5, 2021

При първото гласуване „За“ са били 93 депутата от ИТН, ГЕРБ и „Изправи се! Мутри вън!“, против са били 83, а трима са се въздържали. При повторното гласуване „За“ са гласували 76 души от ИТН, ГЕРБ и малка част от „Изправи се! Мутри Вън!“, против са гласували 86, а шестима са се въздържали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе