„Топъл обяд“ за 300 човека до края на септември

Проектът „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Разград“ бе удължен с допълнително споразумение между Община Разград и Агенцията за социално подпомагане чрез Дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция“.

Проектът стартира в началото на годината и бе с продължителност до 27 април, с удължаването му 300 нуждаещи се жители на община Разград ще получават топла храна до 30 септември. Потребителите са от всички населени места в общината. Те са определени след подаване на заявления в Община Разград и проверка от Дирекция „Социално подпомагане“ относно това дали месечните им доходи отговарят на изискването да не надвишават 369 лв. Има и списък на чакащите, в който влизат 101 човека. Комисия, определена със заповед на Кмета на Община Разград, преразглежда списъка при подаване на нови заявления, съобразявайки се с моментното състояние на кандидата.

YouTube

Проектът се финансира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „3.1 – Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Доставката на храна се извършва чрез кетъринг, като фирмата е определена след процедура по Закона за обществените поръчки. Потребителите получават супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично и десерт.

Сред потребителите е Росинка Иванова от Разград, която получава топъл обяд от началото на проекта и е доволна, както от вкусната и питателна храна, така и от любезното отношение на доставчиците. Днес в обедното й меню имаше супа пиле, яхния от грах и хляб.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе