Каули Оливейра е Футболист №1 за април според InStat

Халфът на Лудогорец изпревари Брадли Мазику от ЦСКА-София и съотборникът си Антон Недялков.

Атакуващият халф на Лудогорец Каули Оливейра стана Футболист №1 в efbet Лига за месец април според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

26-годишният бразилец спечели в безпрецедентна за историята на анкетата битка, тъй като между най-добрите трима играчи имаше само 2 точки разлика. Каули Оливейра натрупа InStat Index 284.
Втората позиция, както и през миналия месец, заслужи футболистът на ЦСКА-София Брадли Мазику – този път с 283 пункта. Призовата тройка допълва друг футболист на шампиона Лудогорец – Антон Недялков. Защитникът събра индекс на ИнСтат 282.

Припомняме, че за победител в месечната класация се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе