Пет години и четири месеца затвор за рецидивист, извършил грабеж на велоалеята за Пчелина

Състав на Окръжен съд Разград призна за виновен 43-годишния Милко И. от шуменското село Кочово в извършването на грабеж, придружен със сила.

На 13.03.2021г. на велоалеята Разград – Пчелина, в условията на опасен рецидив, подсъдимият е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон на стойност 1400 лева, ведно със стъклен протектор на стойност 20 лв. и СИМ-карта на мобилен оператор на стойност 6 лева, всичко на стойност 1426 лева от владението на млада жена от Разград, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това сила.

YouTube

Нападнаха с нож и ограбиха 25-годишна жена на велоалеята за Пчелина

Около 18.00 часа близо до изхода на града, Милко видял младото момиче и го попитал за часа, след което се нахвърлил върху него. Мъжът извадил нож и със сила отнел мобилния й телефон, след което избягал. Пострадалата успяла да подаде сигнал на тел.112 от рецепцията на близкия хотел.

Постоянен арест за 43-годишния рецидивист, който нападна и ограби млада жена на велоалеята за Пчелина

По искане на защитата, съдебното следствие премина по съкратената процедура с признаване на фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. При нея, съобразно закона, съдът е задължен да намали размера на наказанието „лишаване от свобода“ с 1/3 при постановяване на осъдителна присъда.

Държавното обвинение пледира за присъда над минимума – около 6 години с мотива, че подсъдимият е осъждан многократно, настоящото престъпление е извършено в условията на опасен рецидив, а последното му излизане от затвора е в края на октомври 2020 г., където е търпял наказание „лишаване от свобода“, постановено от Окръжен съд Разград за две престъпления – изнудване и блудство.

43-годишен бивш затворник и многократно осъждан е нападателят над младата жена на велоялеята за „Пчелина“

Защитата поиска от съда наказание към минималния размер – 5 години, което съдът да редуцира с 1/3. Като доводи бяха изтъкнати липсата на работа и доходи особено в условията на пандемия в страната, което е подтикнало подсъдимия към извършване на престъплението, както и това, че имуществените вреди са възстановени.

В съдебната зала, в правото си на последна дума, подсъдимият изрази съжаление за постъпката си.

Разградският окръжен съд наложи на Милко И. наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 години, което намали с 1/3 до 5 години и 4 месеца, което да изтърпи при първоначален „строг режим“.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе