Започва втора кампания за набиране на преброители в Разградско

снимка: Papalin4o Photography

От 25 май до 10 юни ще се проведе втора кампания за набиране на  преброители за предстоящото през септември и октомври 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд.

В срок до 10 юни кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на Община Разград. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (www.census2021.bg), както  и от сайта на Община Разград, рубрика „Преброяване 2021“.

YouTube

Преброителните участъци в община Разград са 256. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един преброител ще може да работи по повече от 1 преброителен участък. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти.

Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8:00 сутрин до 20:00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Общинска преброителна комисия – Разград информира кандидатите за преброители и контрольори подали заявления през миналата година, че не е необходимо да подават нови, а единствено да потвърдят участието си.

Повече информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021 можете да намерите на: www.census2021.bg.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе