Интензивен трафик в страната заради трите почивни дни. Карайте внимателно!

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на работната седмица и предстоящите три почивни дни около 24 май, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

За улеснение на трафика по АМ „Тракия“ в петък и събота /21 и 22 май/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за Бургас и една за София. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В понеделник и вторник /24 и 25 май/, когато много шофьори ще пътуват към столицата ще има две ленти за София и една за Бургас.

YouTube

В 2-километров участък на територията на област Бургас /от 334-ти до 336-ти км/ на АМ „Тракия“ в платното за София движението ще е в една лента поради ремонтни дейности на настилката в активната и аварийната лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта – 70 км/ч.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора – Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.         

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София – Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

При предходните почивни дни за Великден в последния работен и първия почивен ден /29 и 30 април/ близо половин милион превозни средства излязоха от София. Най-много автомобили в посока Бургас преминаха по АМ „Тракия“ – 225 048. След това е АМ „Хемус“ – 128 700 МПС, АМ „Струма“ – 46 605, пътя София – Калотина – 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ – 24 077, и Подбалканския път I-6 – 19 906.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе