Исперих отбеляза тържествено 24 май

С вълнуващо тържество Исперих отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празникът, който се състоя пред паметника на хан Аспарух, събра много деца, жители и гости на града. Всички те получиха подарък от Общинска администрация – Исперих – знаменца с образите на Кирил и Методий.

Празничната програма започна с изпълнение на стихотворението “24 май” от възпитаници на детска градина „Мечо Пух“ с ръководители Салиха Османова и Ивелина Стайкова.

YouTube

С празнично слово кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри поздрави присъстващите на площада. В него той изрази своята почит и уважение към хората на духа. Честването на светлата дата продължи с традиционно връчване на награди на учениците, завоювали призови места от конкурси и състезания.

Празникът продължи с изяви на талантливите деца от Основно училище „Васил Априлов“ – Судем Мудин, Георги Димитров, момичета от група „Български народни танци“ с ръководители Деяна Георгиева, Виолета Чикова и Галина Петрова, и на танцьорите от Танцов клуб „Ахинора“ с ръководители Диана Герджикова и Мая Койчева. Водещи на тържеството бяха Нурджан Басри и Атилла Исмаил от Профилирана гимназия „Васил Левски“.

В символ на празничната атмосфера през деня се превърнаха и буквите от българската азбука, които преди дни украсиха центъра на Исперих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе