Областният управител на Разград с поредица от срещи за гарантиране на честни избори

Поредица от срещи за осигуряване на възможно най-честни, прозрачни и демократични избори за 46-то Народно събрание на 11.07.2021 г. започна областният управител на Разград Иван Борисов. До края на седмицата той ще се срещне с кметовете на общини в региона и началниците на Районните полицейски управления по места.

Областният управител продължи срещите за честни избори в Завет и Исперих

YouTube

Инициативата започна с разговор с директора на Областната дирекция на МВР-Разград старши комисар Константин Костов. „Не се заблуждаваме, че за толкова кратко време ще успеем да пресечем изцяло порочните практики, които се използват от години, като вот под натиск, купуване и продаване на гласове. Задължително е обаче да бъдат предприети всички възможни мерки, за да се ограничат нарушенията до минимум“, заяви областният управител.  Според него ситуацията в страната е комплицирана и на предстоящите избори не е изключено да бъдат видени непознати досега незаконни практики.

Продължават срещите за честни избори в Кубрат и Самуил

Директорът на ОД на МВР-Разград Константин Костов заяви, че няма случай полицията в областта да не е реагирала или да е неглижирала сигнали за нарушения по време на избори. „Всеки сигнал се докладва на прокуратурата, която взема отношение. Лошото е, че тези деяния трудно се доказват“, коментира той. 

След разговора със старши комисар Костов, областният управител Иван Борисов пътува до Лозница, където се срещна с кмета Севгин Шукри и началника на РПУ-Лозница Бисер Стефанов. Той ги призова да направят всичко възможно в рамките на правомощията си, за да гарантират честния, прозрачен и демократичен изборен процес в общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе