Полицията в Исперих инициира състезание по безопасност на движението

В спортната зала на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих се проведе състезание на тема „Аз се движа безопасно“ с ученици от 3-ти и 4-ти клас. Двата отбора от по 6 момчета и 6 момичета трябваше да се справят със спортни уреди, гатанки и занимателни игри. Учениците премериха сили в отговарянето на въпроси, свързани с тяхната безопасност на пътя, както й по теми, по които бяха обучавани през учебната 2020/2021г. от инспектор ДПС при РУ-Исперих Весела Георгиева. В задачата „Подреждане на пъзел – пътен знак“ и двата отбора се справиха блестящо. На финала децата сглобиха от букви девиза „Бъди отговорен на пътя!“.

Жури в състезанието, посветено на 1 юни, бяха служители от Районно управление – Исперих и педагози от ОУ “Христо Ботев“ – Исперих. Учениците показаха знания и умения, свързани с темите и въпросите, включени в Националните програми „Детско полицейско управление“ и „Работа на полицията в училищата“.

Двата отбора получиха грамоти и футболни топки, а началникът на РУ-Исперих главен инспектор Мирослав Маринов подари на всяко дете тениска и раница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе