Детска градина “Митко Палаузов“ отбеляза 60-годишен юбилей с прожекция на филм с добавена реалност и главни герои – децата от градината

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Руска Вътева бяха гости на 60-годишния юбилей на ДГ №4 „Митко Палаузов” в Разград.

Г-н Добрев връчи поздравителен адрес на директора на градината Ценка Русева и обяви и подаръка за годишнината – закупуване на кухненски робот.

YouTube

Празникът бе под формата на кинопрожекция на филм, в който участват всички възпитаници на детската градина. Продукцията е създавана през последната година по време на световната пандемия от COVID-19, използвани са съвременните технологии и методи като добавена реалност.

Филмът е озаглавен „Пухоприключения” и разказва за лудориите на любимия на деца и възрастни герой Мечо Пух, който търси приятели и се пренася в различни реалности – природни и приказни, докато намери приятели в ДГ”Митко Палаузов”-Разград. Навсякъде се среща с възпитаниците на градината, които представят различни танцови композиции. След прожекцията имаше и мейкинг за изработката на филма, а всички малки участници във филма преминаха по червения килим, както всички големи кинозвезди, номинирани за наградите „Оскар”. За всяко дете имаше и статуетка със звездичка, както и книжка с 20 оживяващи картини, т.е. с възможност отново да се гледа филма „Пухоприключения”.

Както се полага за рожден ден, накрая на сцената имаше и торта, а Мечо Пух дойде да духне свещичките с числото 60.

Сред гостите на тържеството бе и Областният управител Иван Борисов заедно със заместника си Найден Късов, от тях детската градина също получи поздравителен адрес, както и от останалите детски градини и от училища и центрове за извънучилищни форми в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе