В петък награждават най-добрите млади журналисти, участвали в конкурса „Григор Попов“

снимка: Papalin4o Photography

Церемонията по награждаването на победителите в деветото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, който се организира от Община Разград и ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград,  ще се проведе на 11 юни, петък, от 15,00 ч. в родната къща на патрона на творческата надпревара – къща музей „Станка и Никола Икономови“ в Разград. Церемонията по награждаване включва поднасяне на цветя пред барелефа на видните разградски възрожденци от името на участниците в конкурса, които няма да успеят да присъстват лично.

Въпреки трудностите при организиране на образователно-възпитателния процес през настоящата учебна година, ръководители от 57 образователни институции от страната и региона съумяха да се подготвят за участие в деветото издание на националния ученически журналистически конкурс, допринасяйки за неговото развитие. В конкурса участваха 166 млади автори и 61 колектива, разпределени в три възрастови групи от 35 населени места в следните областни центрове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил,  Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково. До края на юни по пощата ще бъдат изпращани наградите на класираните участници, които не успеят да присъстват лично на награждаването.

Комисиите по оценяване на материалите в конкурса са в състав: за раздел „Публицистика“ – Димитър Петров – публицист, Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник “Екип 7“; за раздел „Радиожурналистика“ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността.

Протоколите са публикувани на сайтовете на организаторите Община Разград https://razgrad.bg/%D1%86%D0%BF%D0%BB%D1%80-%D1%86%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%82 и ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-гр.Разград – http://cutntrz.simplesite.com/449625653, както и на сайта на Националния дворец на децата.

От ЦУТНТ имат готовност да предложат мотивирано искане за включване на поредния Десети национален ученически журналистически конкурс в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците  на МОН.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе