Лудогорец представи Игор Пластун (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец представи официално Игор Пластун. Украинският защитник получи фланелката с №30 от техническият директор Козмин Моци. „Добре дошъл. Пожелавам ти успех“, обърна се Моци съм бившия си съотборник и партньор в отбраната на десеткратния шампион.

„Игор познава обстановката в Лудогорец и много бързо ще се адаптира към отбора“, коментира Моци. „Вярвам, че заедно с Пластун всички ние отново ще имаме много поводи за радост по терените в България и Европа“, допълни техническият директор.

Пластун ще направи своя повторен дебют със зелената фланелка в някои от контролните мачове на тима в Австрия. Първият от тях е на 16 юни срещу германския Хаймштетен. Следват двубои с Клуж, Ференцварош и ЛАСК Линц.

YouTube

Минути след като бе представен от Козмин Моци като футболист на десеткратния шампион Игор Пластун даде кратко интервю пред официалния сайт на клуба.

– Игор, как се чувствате отново в Лудогорец?
– Усещането е страхотно. Върнах се в клуб, който ми даде много. Щастлив съм, че съм отново част от Лудогорец. Заварих много момчета, с които се познавам. Има и нови футболисти, които ме приеха топло. Радвам се, че Козмин Моци е технически директор. Страхотен футболист, ще бъде такъв и като ръководител.

– Докато бяхте футболист на Гент следихте ли представянето на Лудогорец?
– Разбира се. В нито един момент не съм спирал. Следих отбора и във вътрешното първенство, и в евротурнирите. Тук е моментът да поздравя Лудогорец за десетата поредна титла. Това е постижение за историята. Но отборът може още. Ще има и други големи успехи.

– По ваше време Лудогорец игра в групите на Шампионската лига и Лига Европа и се представи страхотно. Способен ли е този Лудогорец на подобно постижение?
– Надявам се, че е способен. Трудно е сега да прогнозирам какво ще се случи, но щом съм тук значи вярвам, че можем да продължим със силното ни представяне във вътрешното първенство и Европа. Лудогорец има много сериозен турнирен опит и ще го използва. Сигурен съм в това.

– Жребият за 1 и 2 квалификационен кръг е съвсем скоро. Какъв съперник си пожелавате?
– Не мога да имам претенции. На това ниво има, разбира се, сериозни противници, но Лудогорец е фаворит срещу тях.

– Познавате ли някои от новите футболисти в Лудогорец?
– Лично не, но срещу Оливие Вердон съм играл в белгийското първенство.

– Как оценявате престоя си в Гент?
– Отлично. Генк е много сериозен клуб във всяко отношение. Постигнахме много добри резултати. Два пъти играхме в групите на Лига Европа. Първият път ги минахме и малко не ни достигна срещу Рома. Оставам много приятели в клуба. Пожелавам им успех!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе