За 14-годишните момичета на „Вълци-Разград“ спортната година приключи

Момичетата до 14 години не се класираха за финалите на Държавното първенство. За сметка на това те изиграха три много класни мача срещу страхотни съперници, което от клуба отчитат като безценен опит и са благодарни на „Амета“ с „Лудогорско пиле“, че предоставят шанса състезателите да вземат участие в държавните първенства.

В първия мач срещу домакините от Берое Вълците отстъпиха с 40:64, като показаха индивидуални качества и добри отборни взаимодействия, но голям брой допуснати грешки не позволиха да отбележат. Правеше впечатление и рутината и самочувствието на Берое, които имат възможността да тренират в страхотни условия и всяка седмица гледат турнирни мачове в различни възрасти, вкл. мъже и жени – факт, който безспорно допринася за развитието им, а на нас ни липсва болезнено.

YouTube

Във втория мач за деня допуснаха загуба и от тима на Черноморец 2014 Бургас с 50:77. С отбора от Бургас Вълците се познават добре, като играта беше спортсменска и на отлично ниво. И отново грешки и пропуски под коша не дадоха шанс на разградчанки. В неделя момичетата се изправиха в решителен сблъсък, определящ третия отбор, който ще вземе участие на финалите на Държавното първенство. В случая това ще бъде отборът на Асеновец 2005 Асеновград, които превъзхождаха нашите момичета единствено с повече игрови опит и това пролича от самото начало, когато поведоха с 21:8 точки. В крайна сметка мачът приключи 65:45 в полза на Асеновец.

От клуба поздравяват класните си съперници, с които Вълците биха искали да играят 1-2 месечно, а не годишно – това е и основен извод, който може да се извади от участието в турнира. „Подобни двубои ни развиват, ние сме в ролята на догонващ, но аз лично съм много доволен, че наближаваме с бързи темпове. Продължавайте все така, момичета, и вашият труд ще бъде възнаграден. Играете красив баскетбол с много взаимодействия, остава да натрупаме още опит и да изчистим грешките.“, сподели треньорът на децата Пенко Велчев.

„От името на целия клуб и всички деца благодарим от сърце на Община Разград за подкрепата до момента и вярваме, че успехите и прогреса ни ще бъдат най-силната мотивация на цялата общност да намерим дълго чаканото решение на темата със залата. Така всички тези деца ще имат възможността да развиват потенциала и страстта си към тази великолепна игра без ограничения – дължим им го, ние възрастните сме длъжни да дадем най-доброто на разградските децата.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе