Откриха „черната кутия“ на МиГ-29

Открита е „черната кутия“ на разбилия се в Черно море изтребител МиГ-29. Това съобщи служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

Две седмици след катастрофата, при която загина майор Валентин Терзиев, военните се опитваха да локализират мястото на инцидента и да достигнат до отломките на самолета.

YouTube

Днес „черната кутия“ беше намерена и извадена от повече от 70 м дълбочина във водите на Черно море. В момента се намира на борд на кораб от българския военноморски флот. До няколко часа той ще пристигне на пристанище Варна, откъдето ще бъде транспортиран на летището. От летището военен самолет ще транспортира кутията до Военна база Граф Игнатиево, където ще бъдат снети данните от нея до края на деня според думите на Панайотов.

Беше съобщено още, че външната обвивка на „черната кутия“ е нарушена. Ще се провери дали вътрешността е цяла и дали информацията не е повредена.

„Черната кутия“ на падналия МиГ-29 е наводнена

Служебният министър допълни: „Ще имаме информация за всички параметри на самолета, височина, работили ли са двигателите, траекторията на самолета. За всичко това ще получим информация, дай Боже, ако не е повредена”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе